TÉSZTAHÍD-VILÁGBAJNOKSÁG

 

TÉSZTAHÍD-VILÁGBAJNOKSÁG

A tésztahíd-építés világbajnoka ismét magyar lett 2012-ben.

 

Az elvárások egyszerűek: a 140-150 munkaóra alatt megépülő tésztahíd a tésztával, a ragasztóval és a terhelő elemekkel együtt nem lehet több 1 kg-nál, a ragasztó nem haladhatja meg az össztömeg 10 %-át, a hídon pedig lennie kell egy 5 cm széles útnak.

A magyar versenyző, az egri Sándor Péter szerint az „építkezés” legjobb hozzávalója a durum tészta. A tojásos tészták ugyanis hamar törnek.

A fiatalember több éves tapasztalattal rendelkezik, így Kanadában már eleve előnnyel indulhatott. És a kitartása meghozta gyümölcsét. Ennek érdekében viszont sok-sok álmatlan éjszakát kellett elviselnie, mivel a felbontott tészta igen negatívan reagál a változó hőmérsékletre és az ingadozó páratartalomra.

De megérte! A magyar híd ugyanis 384 kg terhelhetőséggel világelső lett, míg a második helyezett tésztacsoda csupán 129 kg-ot bírt.

Cimkék: