BÁRÁNYRAGU RIZSTÉSZTÁVAL

BÁRÁNYRAGU RIZSTÉSZTÁVAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

750 gr kicsontozott báránycomb

500 gr paradicsom

2 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 ek. olívaolaj

¼ l bárányalaplé

fekete bors

1 csokor kakukkfű

¼ l száraz fehérbor

200 gr rizstészta

50 gr frissen reszelt sajt

 

 

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, aztán kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A paradicsomot keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, eltávolítjuk a szárvégeket és a magokat, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat, és a húskockákat minden oldalról jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és a hússal együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot, és felöntjük az alaplével. Sóval, borssal ízesítjük. A kakukkfüvet leöblítjük, megszárítjuk és a leveleit apróra vágjuk. A húshoz adjuk, majd a sütőben, lefedve, 1 órán át sütjük.

A sütési idő végén aláöntjük ¼ l vizet és a fehérbort, valamint belekeverjük a rizstésztát. Az ételt további 20 percig pároljuk. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet. Sóval, borssal fűszerezzük, és sajttal megszórva tálaljuk.

 

Cimkék: