CSAVART TÉSZTA PAGODAKARFIOLLAL

CSAVART TÉSZTA PAGODAKARFIOLLAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

2 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szardellafilé

400 gr hámozott paradicsom (konzerv)

½ csokor bazsalikom

2 ek. olívaolaj

só, bors

300 gr csavart tészta

500 gr pagodakarfiol

30 gr fenyőmag

40 gr érett pecorino

 

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A szardellát leöblítjük, megszárítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk.

Egy megfelelő méretű lábasban felhevítjük az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a szardellát, és 2-3 percig pároljuk. Belekeverjük a paradicsomkockákat, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve, közepes hőfokon kb. 15 percig főzzük. A tésztát kifőzzük.

A pagodakarfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben kb. 5-8 percig főzzük. A karfiolt kivesszük a léből, lecsepegtetjük, és a paradicsommártásba keverjük. Beleszórjuk a bazsalikomot.

A tésztát leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A fenyőmagot teflonserpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk.

A tésztát a mártással előmelegített tányérokra szedjük. Rászórjuk a pirított fenyőmagoz, ízlés szerint sajtot reszelünk rá, és azonnal tálaljuk.

Cimkék: