CSŐTÉSZTA PADLIZSÁNNAL ÉS KECSKESAJTTAL

CSŐTÉSZTA PADLIZSÁNNAL ÉS KECSKESAJTTAL

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

2 nagy padlizsán

2 gerezd fokhagyma

fekete bors

400 gr csőtészta

5 ek. olívaolaj

1 k. morzsolt kakukkfű

1 citrom

100 ml zöldség alaplé

150 gr kecskesajt

 

 

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.

Kifőzzük a tésztát. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat,és folyamatos kevergetés mellett alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt. Rászórjuk a fokhagymát, és a kakukkfüvet.

A citrom héjából lereszelünk 1 teáskanálnyi mennyiséget, majd kifacsarjuk a levét. Az alaplével együtt mindkettőt a padlizsánhoz adjuk, és alacsony hőmérsékleten, lefedve kb. 7 percig főzzük. Sóval, és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Szétmorzsoljuk a kecskesajtot. A tésztát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, aztán összekeverjük a padlizsánnal. Előmelegített tányérokra szedjük, és a kecskesajttal megszórva tálaljuk.

Cimkék: