FÜSTÖLT LAZACOS TÉSZTASALÁTA

FÜSTÖLT LAZACOS TÉSZTASALÁTA

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

200 gr kagylótészta

só, bors

150 gr zöldborsó

1 ek. olaj

2 tojás

200 gr füstölt lazac

150 ml zsíros joghurt

150 gr créme fraiche

1 tk. citrom héja

3 ek. citromlé

cukor

½ csokor kapor

 

Kifőzzük a tésztát. A főzési idő vége előtt 2 perccel a tésztához adjuk a zöldborsót, és együtt főzzük. Végül leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, és hagyjuk kihűlni.

A tojásokat 10 percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és 6 gerezdre vágjuk. A lazacot vastag csíkokra vágjuk, majd feltekerjük.

Összekeverjük a joghurtot, a créme fraiche-t, a citromhéjat és a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk egy csipetnyi cukrot.

A zöldborsós tésztát
összekeverjük a tojással, a lazaccal és a mártással, majd rövid ideig hagyjuk összeérni az ízeket. Apróra vágott kaporral megszórva kínáljuk.

 

Cimkék: