GYULAI SZARVACSKA

GYULAI SZARVACSKA

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

25 dkg szarvacska

20 dkg gyulai lángolt kolbász

25 dkg paradicsom

1 közepes fej vöröshagyma

1 dl száraz fehérbor

2 evőkanál olaj

só, bors,

tejföl

 

A tésztát kifőzzük. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd vékony karikákra vágjuk. A meghámozott hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot vékony gerezdekre szeleteljük.

A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a kolbászkarikákat, és kevergetve összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot. Ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg sűrű, pépes mártás nem lesz.

A főtt szarvacska tésztára ráöntjük a kolbászos ragut, az egészet jól összekeverjük, majd belesimítjuk egy tepsibe. A tetejét egyenletesen lelocsoljuk a tejföllel, végül az előmelegített, forró sütőben átsütjük.

Cimkék: