KAGYLÓTÉSZTA GARNÉLÁS NARANCSMÁRTÁSSAL

KAGYLÓTÉSZTA GARNÉLÁS NARANCSMÁRTÁSSAL

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

400 gr óriásgarnéla, konyhakészen

40 gr rákpaszta

1 vöröshagyma

1 ek. liszt

250 ml tejszín

250 ml fehérbor

400 gr kagylótészta

1 csokor kapor

1 narancs 1 ek. vékonyra vágott sárga héja

125 ml narancslé

bors

 

A garnélát leöblítjük és alaposan szárazra dörgöljük. Ezt követően a megolvasztott rákpasztában mindkét oldalukat kb. 1 percig pirítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük a serpenyőből.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és zsiradékban megpároljuk. Meghintjük a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. Beleöntjük a tejszínt és a bort, majd közepes hőfokon 10 percig főzzük. A kagylótésztát bő, sós vízben kifőzzük.

A garnélát a mártásba tesszük, és 2 percig főzzük. A kaprot leöblítjük, megszárítjuk, egy részét félretesszük a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk. Az összevágott kaprot a narancs héjával és a narancslével együtt a mártáshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A kagylótésztát lecsepegtetjük. A narancsmártással tálaljuk és a maradék kaporral díszítjük.

 

Cimkék: