KAGYLÓTÉSZTA RÁKPÁNCÉLBAN

KAGYLÓTÉSZTA RÁKPÁNCÉLBAN

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

500 ml vörösbor

só, bors

1 tk. egész bors

1 l homáralaplé

4 kis tarisznyarák

2 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

300 gr húsos paradicsom

pirospaprika

citromlé

100 gr créme fraîche

300 gr kagylótészta

2 ek. vaj

1 csokor turbolya

100 gr reszelt sajt

 

A vörösbort a sóval, az egész borssal és a homáralaplével felforraljuk. Beletesszük a rákot, és kb. 10 percig lobogó lében főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

A rák páncéljáról letörjük az ollókat és a lábakat. Az alsó részen megemeljük a faroklemezt, és egy csavarással eltávolítjuk. A páncél és az alsó rész közé kést csúsztatunk, és a páncélt körben óvatosan leválasztjuk. A rákokat félbevágjuk és kiszedjük a húsukat. Az ollókból és a lábakból is kiszedjük a húst, majd a páncélt kívül-belül alaposan kimossuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és felhevített olajban üvegesre futtatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, eltávolítjuk a szárvégeket, és a húsukat kockákra vágjuk. Beletesszük a hagymás keverékbe, majd közepes hőfokon 5-8 percig forraljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával és citromlével ízesítjük, végül créme fraîche-sel besűrítjük.

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses 180 °C). A tésztát kifőzzük.

A rákok húsát kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és a rákhúst rövid ideig pirítjuk benne. A turbolyát leöblítjük, megszárítjuk, apróra vágjuk, a rákhoz adjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd összeforgatjuk a tésztával. A keveréket a rákpáncélokba töltjük, és megszórjuk sajttal. A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük. Beleültetjük a rákokat, és a sütő középső rácsán kb. 5-10 percig sütjük.

Cimkék: