KAGYLÓTÉSZTA ZÖLDSÉGEKKEL

KAGYLÓTÉSZTA ZÖLDSÉGEKKEL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

4 kisebb cukkini

2 kisebb padlizsán

150 gr friss vargánya

1 csokor petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

3-4 ek. olívaolaj

2 tk. oregűnó

só, bors

500 gr kagylótészta

frissen reszelt parmezán

 

A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. A zöldségeket kb. 05, cm vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.

A vargányát megtisztítjuk , megmossuk, papírtörlővel gondosan leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt vízzel leöblítjük, majd szintén szárazra töröljük.

A petrezselymet leöblítjük, a durvább szárakat lecsípjük, a többit apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és a kés lapjával összezúzzuk.

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, gyorsan megfuttatjuk benne a fokhagymát és a petrezselymet, majd beletesszük a cukkinit, a padlizsánt és a gombát. Rövid ideig pirítjuk, majd oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük.

A tésztát kifőzzük. A zöldségeket még utána fűszerezzük, majd a leszűrt és lecsepegtetett tésztával együtt előmelegített tálba tesszük. Óvatosan összefogatjuk, és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Cimkék: