KELETI TÉSZTASALÁTA BÁRÁNNYAL

KELETI TÉSZTASALÁTA BÁRÁNNYAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

200 gr rizstészta

250 gr báránycomb

1 sárgarépa

1 ek. napraforgóolaj

só, bors

1 tk. pirospaprika

1 borshüvely

50 gr rukola

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

3 ek. zöld citromlé

1 ek. szezámpaszta

2 ek. olívaolaj

1 zöldcitrom

 

Kifőzzük a tésztát. A húsról eltávolítjuk a zsírt és az inakat, majd kis kockákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és folyamatos kevergetés mellett alaposan megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és rövid ideig vele együtt pirítjuk. A sárgarépát és a húst áttesszük egy tálba, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük.

A borshüvelyt
megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és eltávolítjuk az ereit. Ezután vékony karikákra vágjuk.

A rukolát megmossuk, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk és összezúzunk. A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk.

Az öntethez alaposan összedolgozzuk a zöldcitrom levét a szezámpasztával, a fokhagymával és az olívaolajjal.

A zöldcitromot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük és gerezdekre vágjuk. A salátát a gerezdekkel díszítve tálaljuk.

Cimkék: