MOZZARELLÁS LASAGNE

MOZZARELLÁS LASAGNE

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

1-1  vöröshagyma és sárgarépa

2         ek. olívaolaj

400 gr darált bárányhús

1 tk. szárított zsálya

900 gr pizza paradicsom (konzerv)

só, bors

2 ek. vaj

4 ek. liszt

500 ml fehérbor

150 ml tej

3         paradicsom

200 gr mozzarella

500 gr lasagnelap

200 gr parmezán

zsiradék a formához

 

A vöröshagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beletesszük a sárgarépát és a húst, majd erősen megpirítjuk. Belekeverjük a zsályát és a paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.

A vajból és a lisztből rántást készítünk, aztán felöntjük borral. Sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tejet, és megsózzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

A paradicsomot megmossuk, és kivágjuk a szárvégeket. A paradicsomot és a mozzarellát is felszeleteljük.

A kizsírozott sütőtálba felváltva mártást, nyers lasagnelapokat, húsos keveréket és frissen reszelt parmezánt rétegezünk. A sort mártással fejezzük be. A tetejére kerülnek a paradicsom-, majd a mozzarella szeletek. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Cimkék: