ÖRDÖGSZÁJ ÚJHAGYMÁVAL

ÖRDÖGSZÁJ ÚJHAGYMÁVAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

400 gr újhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

400 gr ördögszáj tészta

4 ek. olívaolaj

100 gr bacon

150 ml száraz fehérbor

150 ml zöldség alaplé

1 gerezd fokhagyma

fekete bors

2 tk. morzsolt rozmaring

60 gr ömlesztett sajt

 

Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és a zöldjével együtt vékony karikákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk.

Egy nagy fazékban felforralunk kb. 3 l vizet és kifőzzük a tésztát. Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és kiolvasztjuk benne a szalonna zsírját. Beleszórjuk a hagymakarikákat, és kb. 2 percig pároljuk.

Beleöntjük a bort és az alaplevet. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a serpenyőbe tesszük. Sóval, frissen őrölt borssal és rozmaringgal fűszerezzük, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten további 3 percig főzzük.

Hozzáadjuk a sajtot, kevergetve megolvasztjuk, majd belekeverjük a petrezselymet.

Felhevítjük a maradék olajat, és gyorsan beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Előmelegített tányérokra szedjük, ráöntjük a mártást, és azonnal tálaljuk.

Cimkék: