PADLIZSÁNOS-FENYŐMAGOS METÉLT

PADLIZSÁNOS-FENYŐMAGOS METÉLT

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

2 padlizsán

5-6 ek. olaj

1 mogyoróhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. citromlé

7 ek. olívaolaj

só, bors

5 ek. fenyőmag

400 gr szélesmetélt

100 gr ricotta

½ csokor metélőhagyma

 

Előmelegítjük a sütőt 225 °C-ra. A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. Az egyiket megkenjük az olaj felével, majd villával többször megszurkáljuk és a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük, amíg a héja megfeketedik.

A megsült padlizsán húsát kikaparjuk a héjából. A fokhagymát és a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és a padlizsán húsával, a citromlével és az olívaolajjal együtt turmixban simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk.

A szélesmetéltet kifőzzük. A ricottát szétmorzsoljuk. A második padlizsánt felszeleteljük. A maradék olajat felhevítjük, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát enyhén megbarnítjuk.

A metélőhagymát leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A tésztát, a padlizsánt és a sajtot összekeverjük. A mártással leöntjük, rászórjuk a fenyőmagokat és a metélőhagymát, s azonnal tálaljuk.

Cimkék: