PESTÓS RÖVIDCSŐ

PESTÓS RÖVIDCSŐ

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

3 ek. fenyőmag

3 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor bazsalikom

50 gr frissen reszelt parmezán

100 ml olívaolaj

400 gr rövidcső

 

A fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és ugyancsak vágjuk apróra. A bazsalikomot öblítsük le, rázzuk le róla a vizet, majd a leveleket vágjuk durvára.

A fenyőmagot, a fokhagymát, a bazsalikomot és a parmezánt robotgéppel keverjük össze, és fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. Dolgozzuk simára, majd ízlés szerint sózzuk meg.

A tésztát főzzük ki., majd tegyük előmelegített serpenyőbe, és alaposan forgassuk össze a pestóval. Osszuk tányérokra, és tálaljuk.

 

Cimkék: