PIROS-ZÖLD KAGYLÓTÉSZTA

PIROS-ZÖLD KAGYLÓTÉSZTA

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

250 gr nagy kagylótészta

só, bors

300 gr főtt cékla (konzerv)

200 gr lazacfilé

citromlé

125 gr tejföl

1 csokor kapor

300 gr kelkáposzta

1 csokor újhagyma

2 ek. olaj

szerecsendió

125 gr áttört túró

vaj a formához

100 gr reszelt sajt

 

A kagylótésztát kifőzzük. A céklát apró kockákra vágjuk. A lazacfilét leöblítjük, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk, összekeverjük a céklával, majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A kaprot leöblítjük, megszárítjuk, apróra vágjuk és szintén hozzáadjuk.

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A kelkáposztát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony karikákra vágjuk.

Felhevítjük az olajat, és a zöldséget kb. 3-5 percig pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük a túrót.

Vajjal kikenünk egy lapos sütőtálat. A tészta egyik felét a lazacos, a másikat a kelkáposztás keverékkel töltjük meg. A tésztát a formába tesszük és megszórjuk sajttal. A sütő középső rácsán kb. 20-25 percig sütjük.

 

Cimkék: