ROPOGÓS TÉSZTATIMBALE

ROPOGÓS TÉSZTATIMBALE

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

12,5 dkg apró könyöktészta/szarvacska

só, bors

1 kis cukkini

1 gerezd fokhagyma

1 ek. vaj

10 dkg vegyes csíra

10 dkg főtt rák

1 ek. créme fraiche (magas zsírtartalmú tejföl)

3 tojás

1 ek. citromlé

vaj és zsemlemorzsa a kikenéshez

2 vöröshagyma

1 ek. olívaolaj

2 dl tejföl

10 dkg rokfort

1 csokor metélőhagyma

 

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.

A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és durvára reszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk és finomra kockázzuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük és a fokhagymát a cukkinival kb. 2-3 percig pároljuk. Egy tálra szedjük, és félretesszük.

A csírákat megmossuk, leszárítjuk és durvára aprítjuk. A rákot leöblítjük, lecsepegtetjük és ugyancsak durvára vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A cukkinit, a csírát, a rákot, a tésztát és a créme fraiche-t összekeverjük. A tojás sárgáját elválasztjuk és hozzáadjuk a tésztához. Sóval, borssal és citromlével fűszerezzük.

Kivajazunk 8 timbale formát és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. A masszát formákba töltjük és a formákat egy vizet tartalmazó tepsibe állítjuk. A sütő középső szintjén kb. 25-30 percig sütjük.

A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük és üvegesre pároljuk a hagymakarikákat. Hozzáöntjük a tejszínt és enyhe tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Elmorzsoljuk a rokfortot, és megolvasztjuk a mártásban. A mártást sóval és borssal ízesítjük.

A metélőhagymát megmossuk, leszárítjuk és a felét finomra vágjuk.

A mártást elosztjuk a tányéron. A timbale-okat óvatosan kiemeljük a formából és a mártáson elhelyezzük. Finomra vágott és egész szál metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Cimkék: