RÖVIDCSŐ BÁRÁNYRAGUVAL

RÖVIDCSŐ BÁRÁNYRAGUVAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

250 gr báránycomb vagy –lapocka

só, bors

4 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb piros chili

1 babérlevél

1 piros és 1 sárga paprika

2 ek. paradicsompüré

50 ml fehérbor

400 gr rövidcső

 

A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg barnulni nem kezd. Hozzáadjuk a chilit és a babérlevelet.

A megmosott és kimagozott paprikát csíkokra vágjuk és a húshoz adjuk. Kevergetve a hússal együtt megpároljuk. Utána kerül bele a paradicsompüré és a bor. Lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órán át pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, felöntjük kevés hús alaplével vagy vízzel. Még egyszer sózzuk-borsozzuk, és kidobjuk belőle a chilit és a babérlevelet. Közben a tésztát kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és előmelegített tálba tesszük. A raguval együtt tálaljuk.

Cimkék: