RÖVIDCSŐ KARDHALLAL

RÖVIDCSŐ KARDHALLAL

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

4 ek. olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

400 gr húsos paradicsom

100 ml fehérbor

1 chili

6 friss mentalevél

300 gr kardhal

400 gr rövidcső tészta

60 gr frissen reszelt parmezán

néhány mentalevél a díszítéshez

 

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a megtisztított fokhagymát aranybarnára pirítjuk benne.

A paradicsomot keresztben bemetsszük, eltávolítjuk a szárvéget, leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a bort, és besűrítjük.

A chilit és a mentaleveleket megmossuk, megszárítjuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk és a paradicsomhoz adjuk. A halat leöblítjük, szárazra töröljük, vékonyan felcsíkozzuk, és szintén a serpenyőbe tesszük. Közepes hőfokon 10 percig pároljuk.

A rövidcső tésztát kifőzzük, majd lecsepegtetés után serpenyőbe tesszük. Közepes hőmérsékleten 1 perc alatt óvatosan összeforgatjuk. Előmelegített tányérokra szedjük, megszórjuk parmezánnal, és friss mentával díszítve tálaljuk.

Cimkék: