SÓSKAPÁSTÉTOM SZÍNES ZÖLDSÉGEKKEL

SÓSKAPÁSTÉTOM SZÍNES ZÖLDSÉGEKKEL

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

1 vöröshagyma apróra vágva

150 gr vaj

150 gr csiperkegomba

só, bors

2 ek. apróra vágott petrezselyem

½ tk. citromlé

150 gr sóska

250 gr spenót

250 gr mangold

125 gr zöldbab

100 gr sárgarépa, felszeletelve

75 gr fehér bab, éjszakára beáztatva

2 gerezd fokhagyma

1 zsemle, vízbe áztatva

150 gr főtt szarvacska tészta

1-2 tojás

¼ tk. apróra vágott borsfű

 

A vöröshagymát 20 gr vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedelt gombát, és magas hőmérsékleten addig pirítjuk a hagymával együtt, amíg a leve elpárolog. Sózzuk és borsozzuk, majd belekeverjük a petrezselymet. Rálocsoljuk a citromlevet, és tovább 3 percig pároljuk. Utána félretesszük.

A különféle zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sóskát és a spenótot csíkokra vágjuk. A mangold szárát kivágjuk, hosszában negyedeljük, majd félbevágjuk, a levelét felcsíkozzuk. Végül a spenóttal együtt forrásban lévő sós vízben 2 percig blansírozzuk.

A megtisztított zöldbabot felvágjuk, és sós vízben 7 percig blansírozzuk. A sárgarépát felszeleteljük, és sós vízben 4 percig blansírozzuk. A fehér babról leöntjük az áztatóvizet, és pürésítjük. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra.

A sóskát 5 gr vajon kb. 10 percig pároljuk, amíg teljesen megpuhul. A fokhagymát megtisztítjuk, és összezúzva a kinyomkodott, szétmorzsolt zsemléhez adjuk. Összekeverjük az előkészített zöldségekkel és a tojásokkal, végül beledolgozzuk a maradék vajat, a tésztát és az összevágott borsfüvet. A masszát alufóliával bélelt pástétomformába töltjük.

A formát lezárjuk, és az előmelegített sütőben, vízfürdőben kb. 1 ½ órán keresztül sütjük. Miután kihűtött, ráhelyezünk ez nehezéket, és legalább 1 napig pihentetjük. A formából kiborítva tálaljuk.

Cimkék: