SPAGETTI TÉSZTA PARADICSOMMAL, MANGÓVAL ÉS KACSAMELLEL

SPAGETTI TÉSZTA PARADICSOMMAL, MANGÓVAL ÁS KACSAMELLEL

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

250 gr spagetti

1 kacsamell, bőr nélkül

2 ek. osztrigaszósz

100 gr koktélparadicsom

1 mangó

2 póréhagyma

4 ek. növényi olaj

1 tk. piros currypaszta

1 tk. pálmacukor

1 konzerv édesített kókusztej (400 ml)

1ek. rau om (vietnami édesítőszer)

 

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. Összekeverjük az osztrigaszósszal, és 30 percig pácoljuk. A koktélparadicsomot megmossuk és félbevágjuk, a mangót meghámozzuk és felszeleteljük. A póréhagymát leöblítjük, félbevágjuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.

Wokban felhevítjük az olajat, majd felolvasztjuk és megpirítjuk benne a currypasztát és a pálmacukrot. Beletesszük a csíkokra vágott húst, gyorsan megpirítjuk, majd kivesszük.

Ezután megpirítjuk a wokban a póréhagymát, a mangót, valamint a koktélparadicsomot. Visszatesszük a húst, felöntjük a kókusztejjel, és 2-3 percig lassan főzzük.

Végül hozzáadjuk a főtt tésztát és a rau omot, alaposan összekeverjük és összemelegítjük.

Cimkék: