SPENÓTOS-TÉSZTÁS-GOMBÁS PÁSTÉTOM

SPENÓTOS-TÉSZTÁS-GOMBÁS PÁSTÉTOM

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

200 gr konyhakész spenót

1 ek. vaj

2 gerezd fokhagyma

200-200 gr mozzarella és főtt aprótészta

150 gr csiperkegomba

150 gr zsíros tejszín

3 tojás

fehér bors

reszelt szerecsendió

vaj a formához

 

A spenótot a vajon megpároljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a spenóthoz adjuk. Lefedve kb. 8 percig pároljuk. Utána a spenótot kifacsarjuk és nagyjából összevágjuk.

A sajtot nagyobb kockákra vágjuk, és összekeverjük a hideg tésztával. A csiperkét kefével megtisztítjuk, felszeleteljük és a sajthoz keverjük. A tejszínt és a tojásokat összekeverjük. Beleforgatjuk a spenótot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra.

A keveréket rétegezve zsiradékkal megkent alufóliával kibélelt formába töltjük. Az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva kb. 30-40 percig sütjük.

Cimkék: