TÉSZTAFELFÚJT FÜSTÖLT HALLAL

TÉSZTAFELFÚJT FÜSTÖLT HALLAL

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

200 gr szarvacska tészta

só, bors

80 gr vaj

30 gr liszt

250 ml tejszín

80 gr reszelt ementáli

1 ek. apróra vágott kapor

1 ek. apróra vágott petrezselyem

400 gr füstölt hal

2 alma

1 citrom leve

 

Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Egy serpenyőben felolvasztunk 50 gr vajat, és belekeverjük a lisztet. Megvárjuk, amíg egyszer felhabzik, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Alaposan összekeverjük, és jól összefőzzük. Hozzáadunk 50 gr sajtot, majd sóval, borssal és az összevágott zöld fűszerekkel ízesítjük.

A halat megnyúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk, majd a húst apró darabokra tördeljük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, aztán kis darabokra aprítjuk. A halat és az almát összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a mártást, végül sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

A keveréket kikent sütőtálba töltjük. A maradék vajat kis kockákra vágva a tetejére szórjuk, majd az ételt a sütő középső rácsán kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Cimkék: