TÉSZTÁS MUFFIN

TÉSZTÁS MUFFIN

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

250 gr szarvacska tészta

250 gr spárga

2ek. vaj

100 gr kukorica

100 gr raklettsajt

50 gr parmezán

6 tojás

50 ml tejszín

50 gr mascarpone

vaj a formához

 

Kifőzzük a tésztát és lecsepegtetjük.

A spárgát meghámozzuk, az alsó végét levágjuk, majd a szárakat kb. 1 cm hosszú darabokra vágjuk (a csúcsot egyben hagyjuk). Felhevítjük a vajat, és 5 percig pirítjuk benne a spárgadarabokat (a csúcsot csak 2 percig).

A kukoricát szűrőben lecsepegtetjük. A raklettsajtot kockákra vágjuk. A parmezánt frissen lereszeljük.

A tésztát összekeverjük a spárgával, a kukoricával és a raklettsajttal. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Összedolgozzuk a tojást, a tejszínt, a mascarponét és a parmezánt.

Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk, és beletöltjük a tésztamasszát. Ráöntjük a tojásos tejszínt és hagyjuk rászáradni.

A muffint a sütő középső rácsán 15 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és 5 percig a tepsiben hagyjuk. Melegen tálaljuk.

 

Cimkék: