TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTA

TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTA

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

200 gr nagy kagylótészta

só, bors

200 gr lazacfilé

citromlé

2 tk. szójaszósz

1 ek. olaj

1 ek. vaj

1 csokor újhagyma

200 gr cukorborsó

1 csokor rukkola

vaj a formához

200 gr créme fraiche

125 gr mozzarella

zöld fűszerek a díszítéshez

 

A kagylótésztát kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A halat megmossuk, szárazra töröljük, és kisebb darabokra vágjuk. Sóval, borssal, citromlével és szójaszósszal fűszerezzük. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, majd a haldarabokat 3-5 percig sütjük benne. utána kivesszük és lecsepegtetjük.

Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, szárazra töröljük, és karikákra vágjuk. A cukorborsót megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és darabokra vágjuk. A rukkolát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és durván összevágjuk.

Előmelegítjük a sütőt 200 ° C-ra (légkeveréses 180 ° C). Egy sütőformát kivajazunk. Az újhagymát és a cukorborsót a hal sütőzsírjában kb. 3-5 percig futtatjuk, belekeverjük a rukkolát és a créme fraiche-t, majd sóval, borssal ízesítjük. A haldarabokat óvatosan beleforgatjuk.

A tésztakagylókat megtöltjük a halas-zöldséges keverékkel, majd a sütőformába tesszük. A mozzarellát lecsepegtetjük, felszeleteljük, és a tésztára fektetjük. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük. Az átsült kagylótésztát kivesszük és zöld fűszerekkel díszítve tálaljuk.

 

Cimkék: