ZÖLD SZÉLESMETÉLT GOMBAMÁRTÁSSAL

ZÖLD SZÉLESMETÉLT GOMBAMÁRTÁSSAL

 

Hozzávalók  (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

750 gr csiperkegomba

800 gr vöröshagyma

150 gr húsos szalonna

1 ek. olaj

400 gr zöld szélesmetélt

800 gr créme fraiche

¼ l húsleves

őrölt bors

1 csokor bazsalikom

50 gr parmezán

 

A csiperkegombát megmossuk, megszárítjuk és felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbe-, majd szeletekre vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben a forró olajon kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a folyadék elpárolog. A tésztát kifőzzük.

A créme fraiche-t és a levest a gombához öntjük, és 5 percig főzzük. Utána sóval, borssal ízesítjük.

A bazsalikomot leöblítjük, megszárítjuk, összevágjuk, majd tálalás előtt a mártásba tesszük. Az étel tetejére parmezán reszelünk.

Cimkék: