ZÖLDTÉSZTA-SALÁTA ÓRIÁSGARNÉLÁVAL

ZÖLDTÉSZTA-SALÁTA ÓRIÁSGARNÉLÁVAL  

 

Hozzávalók (A hozzávalók regisztráció után megvásárolhatóak a www.buy4friends.com oldalon):

300 gr óriásgarnéla

2 gerezd fokhagyma

4 ek. narancslé

4 ek. olívaolaj

só, bors

350 gr zöld spagetti

½ csokor citromfű

4 ek. créme fraiche

2 ek. citromlé

citrom a díszítéshez

 

A garnélát megtisztítjuk a páncéljától, és a háta közepén bevágva eltávolítjuk a fekete bélhúrt. Utána alaposan leöblítjük és megszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

A narancslevet összekeverjük az olívaolajjal és késhegynyi sóval. Ebben a pácban egy órán keresztül hagyjuk állni a rákot. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsepegtetjük.

A citromfüvet leöblítjük és megszárítjuk. Néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra vágjuk. A créme fraiche-t összekeverjük a citromlével, majd sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a citromfű csíkokat is.

A garnélát lecsepegtetjük, és maximum 2 perc alatt minden oldalról meggrillezzük. Nagy salátástálban összeforgatjuk a tésztát és a salátaöntetet, aztán hozzáadjuk a garnélát is. Néhány citromfű levéllel és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Cimkék: